fredag 30 mars 2012

Friday

Kärt återseende med vänner, shopping, tillfixande och sedan en lång och oerhört mättande middag med familjen hos Sandras familj. Så himla mysigt, som alltid. Jag agerade chaufför och får spara ölen till imorgon då det vankas party. Nu lyssnar jag på Songbird och saknar min allra finaste person där nere i skåne. Tror jag måste ringa och få höra hennes röst innan jag går och lägger mig. Så himla tokigt, det där med kärlek .. men fint.

torsdag 29 mars 2012

Working 9-3 ..

.. what a way to make a livin'. Synd att jag inte jobbar 9-5 så att sången faktiskt stämmer, men jag trivs som halvtidsjobbare! Haha. Annars har jag haft en underbar helg i Malmö (såklart!) där helgen inte alls blev som planerad men ändå helt skitbra. Vi böt krogen mot några öl i soffan och sedan köpte jag och Harpa, extremt spontant ska tilläggas, två par inlines som vi åkte (stapplade) omkring på resten av helgen. Såväl inne, som ute. Annars lagade vi hemmgjord carbonara, gick långa promenader och gick på bio. Ibland går jag mest på bio för att äta dom goda varma chipsen, men denna gången var faktiskt filmen bra. Precis som alla andra såg jag The Hunger Games.


Filmen var faktiskt himla bra, om än brutal, så jag tror nog nästan att jag får ta och läsa böckerna också. Är mitt i Harry Potter just nu så dom kanske får vänta lite. Sedan kanske filmen blev ännu lite bättre för att jag har en liten crush på huvudpersonen ..


Kom hem i Måndags natt och har sedan dess jobbat på förskolan med finaste ungarna. Fick för första gången höra kommentaren "Vilka stora tuttar du har!". Efter 22 års väntan var det tusan dags, men aldrig trodde jag att det skulle komma från en treårig tjej .. Annars har vi mest varit på utflykter och lekt i sandlådan och sånt där, som vi oftast gör. Idag när jag sa att jag skulle åka hem till Piteå efter jobbet så satte sig flera av dom och ritade egna flygbiljetter så att dom skulle kunna följa med mig. ÅH!

Och där är vi nu. Torsdag. Jobbade, bokade en tatueringstid och satte mig sedan på flyget. Landade i ett snöigt Norrbotten för någon timme sedan och nu är det dags för sängen så att man orkar med de närmsta dagarna.

måndag 26 mars 2012

Egypten.

För en vecka sedan kom jag hem från en fin vecka i Egypten. Det var inget superduper extraordinärt, men det var en skön vecka att koppla av och bli mindre likblek. Hann igenom fem böcker på en vecka och alla var superbra, hur ofta har man sån tur liksom? Annars hann jag såklart (traditionsenligt) sätta sönder min kamera! Så nu är jag utan mobil, utan kamera och snart utan dator. Det går bra nu! Som tur var hade Harpa en med sig, så vi tog några bilder med den. En bekant till oss jobbar som reseledare i Hurghada så på Fredagskvällen skulle vi byta lugnet mot en partykväll. Dock så hann både jag och Harpa bli sjuka under dagen (inte magsjuka, tack och lov) så kvällen fick snällt spenderas i sängen med ipren, choklad och en massa Veronica Mars. Då vi bara hade sex hela dagar i Egypten kändes det lite tufft att spendera två av dom på en buss på väg till Cairo, så pyramiderna får vi se nästa gång. Nästa gång åker vi troligen hellre till Marsa Alam då Hurghada inte var direkt i våran smak. Väldigt smutsigt och inte så jättemysigt.. All inclusive har ju dock sina fördelar så vi hade det ganska bra ändå. Sammanfattningsvis var det en himla fin, lugn, skön och solbränd semester (mest solbränd för isländskan!).

















onsdag 21 mars 2012

Tillbaka i Hufvudstaden.

Hemkommen efter en vecka i Egypten. Nu har jag några dagar som ska bestå av jobb, mat, sömn och packning innan jag på Torsdag åker ner till Malmö. Måste bli bättre på att uppdatera känner jag. Men, ha en fin dag!

fredag 9 mars 2012

It's the end of an era, almost.

Den senaste månaden har jag haft två roommates som varit på praktik här i Stockholm. I måndags flyttade dom ut och dagarna är så himla mycket tråkigare nu. Kommer att saknar alla våra traditioner så som Vem Vet Mest-tävling klockan 19 varje kväll, taco-fredag och bio-söndag. Igår gick vi och käkade på Kungshallen innan vi trängde ihop oss i ett hostel-rum och kikade på sjukligt roliga youtube-klipp och åt bullar (dom är ju bagare, dom där två!) resten av kvällen. Nu sitter dom på ett tåg tillbaka till Kristianstad och min bror kollar lite bittert på mig varje gång jag sitter själv i soffan och skriker ut svaren till Vem Vet Mest. Therese och Patrik, tack för en bra månad! Vi styr upp en legendarisk fest om några veckor så tagga för den.

En charmant bild på en nyvaken Therese, sönderskrattad Patrik och så .. ja .. jag när jag ser ut som vanligt, ungefär.

torsdag 8 mars 2012

Up, down and somewhere in between.

Idag har varit en sådan där upp-och-ner-dag. Min första lediga dag blev både toppenfin och superdålig. Det mesta med dåligheten var väl att jag tappade min två månader gamla iPhone i marken så att hela skärmen sprack och mobilen slutade fungera. Men men, som killen på Telia sa : "Äh, din back-up mobil är ju skitbra. En Nokia 1616 .. den har ju en suverän ... ja .. ficklampa!". Skall nämnas att den kostade 399 på Expert i Piteå, så någon Facebook-app har den ju inte direkt .. Många andra delar av dagen har varit superfina, men dom får jag berätta om imorgon. Nu tänkte jag bara visa lite materiell lycka som jag tröst-shoppade idag. Först ut en 'pippi långstrump'-tröja som jag suktat efter länge som ska få följa med på äventyr under kyliga sommarkvällar och sedan även en klänning som ska få gå på middagar i Egypten om ungefär fyra (!) dagar.


tisdag 6 mars 2012

Soon vacation.

Nu åker jag iväg på min sista arbetsdag innan en två veckor lång semester. En vecka tillbringas i Stockholm och den andra, som ni säkert redan hört några gånger, Egypten! Först ut : sju sista timmarna med tretton småbarn! Ha en fin dag allihopa!

måndag 5 mars 2012

Malmö!




Inatt kom jag hem efter en helt underbar helg i Malmö. Min fina flickvän fyllde 22 år och jag hade lurat i henne att jag skulle på jobb-middag i Stockholm samma kväll, så hon blev något förvånad (och så himla glad) när jag dök upp i hallen på Fredagskvällen. Hon bor ju med en av våra bästa kompisar Malin (vi bodde alla tillsammans nu i höstas i Malmö och träffades i USA), så vi tre spenderade kvällen med godis och Mario på nintendo.

På Lördagen var vädret helt sjukt fint så vi började att promenera mot stan (i vårjacka!) och kände hur solen värmde. Vi köpte sedan pizza och åt den på torget, kikade i second hand-affärer och promenerade ännu mer. Kvällen kom så jag och Harpa klädde upp oss en aning och sedan bjöd jag henne på trerätters-middag på en italiens restaurang som hette "Just Like Mama's". Skaldjurspastan var att dö för och jag måste dit igen, så himla snart som möjligt. Vi kom hem och möttes av en "förfest" i vårat vardagsrum. Öl och nintendo, det vill säga! Det dracks och sjöngs och spelades spel och vid tolvslaget sjöng vi för Harpa, såklart. Vi hade så himla trevligt att vi glömde bort att gå ut, och mitt i allt var klockan nästan 2. Men Harpa sa att "Nästa gång jag fyller år på en Lördag är jag 27 år, vi måste ut!" så vi pallrade oss till finaste krogen som heter "Retro". Vi hann vara på dansgolvet i ungefär 30 minuter och dom spelade både Beatles, Ramones och Håkan. Min lycka var total!




På Söndagen var lyckan inte lika hög då alla i lägenheten vaknade med en hård baksmälla. Men är det födelsedag så är det! Jag hade köpt med mig ungefär en miljon kitkat's och massa m&m's så att vi kunde prova på att baka en tårta som Harpa suktat efter länge. Don't try this if you're on a diet! Den var sjukt mäktig att äta och ganska fin faktiskt, men kanske inte den godaste tårtan jag smakat. Annars bakade Harpa isländska "semlor" och vi hade lite folk över på fika presentöppning. Av mig och Malin fick hon Ellen DeGeneres senaste bok "Seriously .. I'm kidding" samt något så underbart som en klädvikare. Alla ni som sett The Big Bang Theory vet vad jag menar. Vi började vika saker med den och kunde inte riktigt sluta. Harpa blev himla glad och det var ju såklart allt jag ville. Till slut blev klockan mycket och jag var tvungen att gå på tåget. Långdistansförhållanden är ju dåligt på det sättet .. dvs att hur fint det än är att ses så är det minst lika jobbigt att åka varje gång. Dock får man lite perspektiv när man träffar folk som snart ska åka till Japan och träffa en pojkvän som dom inte sett på 7 månader. Hur som helt var det en helt otroligt underbar helg och jag längtar tills jag får åka ner till fina (om än dock nuförtiden farliga) Malmö igen. Och grattis, älskling!