onsdag 30 maj 2012

Andra hem

Många har åsikter om USA utan att ens ha varit i landet.. Och ja, politiken är väl sisådär och det finns mycket man kan ändra, men inget kommer någonsin få mig att inte sakna USA. Jag älskar landet och hur sjukt olika det är bara när man åker från en stad till en annan, för att inte tala om olika delstater. Så fort det finns pengar och tid sätter jag mig på ett plan till New York, hyr en bil i tre månader och kör omkring och ser så mycket jag hinner. Det svåra är att varje ställe jag har besökt än så länge vill jag tillbaka till, så jag lär ju aldrig bli klar .. I helgen är det dags för Gavin DeGraw i Central Park, följt av en heldag med shopping och mysiga restauranger. Jag insåg här om dagen när jag var ute och promenerade att jag aldrig kommer att lämna detta landet helt. Jag ser det numera som mitt andra hem. Fan vad jag är glad att jag tog chansen och åkte hit den där dagen för tre år sedan. Detta firar vi med en öl, det är ju ändå lill-lördag!





Fire Island

Det känns aningen sorgligt att skriva detta inlägget, då den här helgen troligtvis var den sista gången någonsin jag besökte Fire Island, då huset där ska säljas. Men man får vara glad för det man redan haft, och det är en helt underbar helg! För er som inte vet vad Fire Island är så är det en långsmal ö utanför Long Island som känns som ett helt annat land. Det finns inga bilar, inget att stressa till och stranden är över fyra mil lång. Vi anlände på Lördagskvällen och då blev det middag, vin och film med värdfamiljen. Söndagen var hiskeligt varmt vilket var supernajs då vi hängde på stranden största delen av dagen. På kvällen gick vi ut och käkade en sjukt god middag som till förätt blev musslor och friterad bläckfisk och till varmrätt en annan sorts musslor med vitlök och pasta. Till det blev det två glas chardonnay och sedan Ben and Jerry's till efterrätt. Trodde aldrig att jag skulle bli hungrig igen! Resten av kvällen spenderades med några öl och en bok i baren. Mitt i allt var det Måndag och Memorial Day som spenderades med löprunda (läs : promenad), lite fiske och sedan stranden. Jag, värdpappan och grabbarna åkte hem på kvällen och avslutade en underbar långhelg med alldeles för mycket kinamat och lite baseball. Åh, som jag kommer att sakna denna underbara ö!

Som sagt finns det inga bilar så vill man ta sig någonstans är det bara att cykla. Eller gå, om man föredrar det.





Tog en långpromenad till fyren. Detta är tydligen en känd fyr som dom ofta använder i filminspelningar. Hörde ryktas om att slutet på What Happens In Vegas med Carmeron Diaz spelades in där. Kanske får lov att se filmen.

Lagomt halvbakis och grymt svettig brud.


lördag 26 maj 2012

Avfärd

Gårdagskvällen blev himla fin med öl och prat på The Gingerman med en tjej som heter Johanna som är från Sverige men har bott i USA i en himla massa år. Trodde att jag skulle ligga däckad bakis idag, men istället klev jag upp vid 9, städade rummet och tog mig ut på en promenad. Say what?! Ute är det grisvarmt, 30+ och sjukt fuktigt, men man får inte klaga på värmen! Nu är väskan packad och snart beger vi oss mot Fire Island för en långhelg. Här ska det ätas musslor, drickas vin och läsas böcker hela helgen. Vi hörs igen på Tisdag!

fredag 25 maj 2012

Lacrosse

Igår var en lång arbetsdag. Bra, men lång. Efter skola och playdate och middag och annat tog jag min äldsta grabb (fyller snart 13, när hände detta?!) i bilen och körde 5 mil in i skogen för en lacross-match.

Tyvärr förlust med 6-5 och grabbarna kämpade på riktigt bra. Sekunden dom blåste av matchen började det spöregna och jag var tacksam för tajmingen då jag varit dum nog att lämna paraplyet hemma. Som alltid.

När det var uppvärmning eller paus eller andra stillsamma grejer vände jag koncentrationen mot min nya bok, som jag dock nästan redan läst ut. Är i en bok-period nu, och sådant är ju alltid mysigt.

Och då vädret inte verkar vilja ge med sig så får man ju underhålla sig med inomhusaktiviteter. Så som shopping. Köpte en alldeles-för-preppy-tröja-för-mig i en lite rolig färg, så vi får se om den kommer att användas. Ralph Lauren kan ju oftast sina grejer, så den kommer nog att få hänga med på några sommaräventyr. Nu är det dags att börja packa inför Fire Island i helgen. Det är ju Memorial Day (en dag att minnas alla som stupade i the Civil War) och det görs ju alltid till en stor deal i USA. Inte själva minnesgrejen, men firandet av högtider. Denna helgen kallas för "Memorial Day Weekend" och då har massor av affärer rea och alla reser bort eller har fester. Barnen är lediga från skolan så vi kan stanna på ön ända till Måndag kväll vilket såklart är himla trevligt!

onsdag 23 maj 2012

Harry P

Efter att ha vaknat äckligt trött denna morgon så bestämde jag mig för att gå och lägga mig så fort barnen åkt till skolan. Dock så skärpte jag till mig och begav mig istället till gymmet, vilket visade sig vara en sjukt bra idé. Hade så himla mycket energi och det var så otroligt kul att jag på en gång anmälde mig till morgondagens klass också. Kanske är mina nya träningskläder som gör susen!
Efter jobbet kom en tjej som heter Johanna förbi för att ha filmkväll i min lada. Jag läste ut tredje Harry Potter boken idag och blev sugen på att börja från första filmen igen, och då Johanna är extrem Harry Potter-nörd så passade ju detta perfekt. Sedan visade sig att hon är beroende av cola light och gillar öl, så jag tror att vi kommer att passa bra ihop! Blev i alla fall en sjukt trevlig kväll med mindre filmtittande än väntat, men det brukar ju bli så när man umgås med trevligt folk.

Californien, Nevada, Arizona.

Om inlägget under handlade om längtan så får detta bli ett litet inlägg om saknad. För precis ett år sedan var jag mitt i vad jag skulle kalla mitt livs bästa resa (förutom själva resan till USA i sig, såklart). Jag och Malin hade precis avslutat en veckas tour genom Los Angeles, Las Vegas, Grand Canyon, Route 66, Yosemite National Park, Death Valley och andra underbara ställen innan vi till slut steg av mini-bussen i San Fransisco. Väl där möttes vi upp av Kajsa och Harpa och hade ännu en helt underbar vecka. Vi var i San Fransisco några dagar där vi besökte fängelset Alcatraz (råkar alltid kalla det för Azkaban, haha), hängde i Castro, festade på vardagskvällar och körde på världens krokigaste gata. Sedan hyrde vi bil, stannade spontant på Glee-konsert i San José, körde Highway 1 (kustvägen) ner mot Los Angeles men blev stoppad av ett stenras och efter timmar på en smal bergsväg hamnade vi till slut mitt i Californien på ett mysigt motell. Dagen efter körde vi vidare längs kusten mot Santa Barbara och till slut kom vi fram till Los Angeles. Väl där gjorde vi allt som ska göras i LA, dvs Walk of Fame, Hollywood skylten, LA Inc, Rodeo Drive, Beverly Hills o.s.v .. Sedan besökte vi Halliwell-huset från förhäxad, blev spådda i Malibu, lämnade ett brev i Jack Blacks brevlåda och hamnade på helt oförglömliga partyn. Utan tvekan 2 av de bästa veckorna i mitt liv än så länge, även om dessa tre brudar fick med mig på så många legendariska resor att det är svårt att välja. Här kommer några bilder från min favoritstad San Fransisco, då vi för exakt ett år sedan i detta nu gick in genom dörrarna på Alcatraz. Får ni chansen, besök America's västkust! Helt otroligt är vad det är.












Just sayin' ..

Idag är det ..

2 dagar till en långhelg på bästa Fire Island
10 dagar till Gavin DeGraw i Central Park
14 dagar till Malin kommer
28 dagar till Harpa kommer
31 dagar till jag fyller år
32 dagar till till New York Pride
35 dagar till 2½ veckas semester
36 dagar till till Rhode Island + Six Flags
40 dagar till 4th of July (America's Independence Day)

 Dör längtandöden lite idag och är så sjukt taggad på allt som komma skall. Är så taggad att jag starkt funderar på att strunta i min efterlängtade nap och åka på gymmet istället. Detta tål dock att tänkas igenom först ..

tisdag 22 maj 2012

"If I knew I'd have a rack like this, I would've gotten knocked up years ago."

En blandning av alldeles för mycket popcorn samt att just ha sett ett antal kvinnor föda barn på storbildsskärm gör att jag i nuläget halvligger något illamående i fåtöljen.. Vad pratar jag om? Super Value Tuesday at The Bow Tie Cinema , såklart ! För er som inte läste bloggen när jag var i USA tidigare så ska jag snabbt berätta att detta är världens bästa grej. Nämligen halva priset på bio på Tisdagar! Vi hade som tradition att alltid gå, även om vi redan sett alla filmerna som gick. För när man går på bio får man äta popcorn! Ikväll mötte jag upp tre svenska tjejer och vi gick för att se filmen "What to expect when you're expecting". Jag läste vad den handlade om ungefär en halvtimme innan filmen började, så jag hade inga förhoppningar alls. Den var dock helt okej (för att vara i den genren) men det kan ha berott på att det fanns massa söta barn och jag tycker ju om sådana dära himla fina skitungar! Kanske ingen film jag skulle spendera en Lördagskväll med att gå och se, men en 42-kronors Tisdag var den allt värd tycker jag nog. Kan inte vi införa Super Value Tuesday i Sverige också?

När saker är på rea så "tjänar" man ju pengar på att shoppa ..

Det här är (tragiskt, tragiskt nog) knappt en bråkdel av vad jag har handlat sedan jag kom till USA för 19 dagar sedan. Nu sitter jag dock och kollar på resor så just idag tänker jag hålla i mina pengar (tills ikväll då det är bio-kväll! yay). Det är svårt att shoppa och kunna resa samtidigt. Vilka svåra beslut! Nåväl, är än så länge mycket nöjd med mina inköp fastän plånboken gapar läskigt tomt. Löning på fredag (lön varje vecka, mycket bra grej) och helgen ska spenderas på Fire Island så det lär ju inte gå så mycket pengar förutom kanske på några öl så då kan jag spara lite iaf. Min nya back-up plan är : Shoppa och leva för lönerna och resa för skatteåterbäringen. Funkar? Låter bra!



söndag 20 maj 2012

Yale & BBQ

Yale Law School, New Haven, blev våran destination denna soliga Söndag. Jag, Maria och hennes vän Elin från Sverige tog en mini-roadtrip och hade himla tur och råkade hamna mitt i 'graduation day' för alla Yale-studenter. Dagen var underbar och kan summeras med tre ord : Mat, sol och finhet.

Vi letade efter någon mysig uteservering men till slut köpte vi picknick och satte oss på ett campus-område på Yale. Vårrullar, mac&cheese, kyckling och kitkat-choklad fick följa med i min påse. Och cola light, såklart.

Det var tydligen 'konstiga hattar'-tema denna dagen. Vi antog att det hade något med studenterna att göra, men vi lät frågan vara. Intressant var det i alla fall. Denna kille sportade Hitta Nemo-looken!

En massa avgångsstudenter med sina familjer.

Jag invigde mina nya ljusblå converse. Love them!


Sedan gick vi på avslutningscermoni för studenterna. Dock smet vi ut igen innan det började då vi kände att vi hellre spenderade tiden med annat ..

.. som att äta glass till exempel!

Vi satt på en mur och käkade glass och sedan hängde vi inne på Urban Outfitters (där jag hittade en helt underbar vinylspelare + Abbey Road vinyl som gjorde att jag dog lite av kärlek) innan vi bestämde oss för att bege oss tillbaka mot Westport.

Efter mat-inhandlande begav vi oss ner till Westport Beach.

Det var nämligen dags för BBQ-night. Ett måste en fin sommarkväll!

Folk kitesurfade men vi höll oss till det vi är bäst på ..

... att äta!

Jag var grill-mästare för kvällen. Förutom varmkorv och majskolvar blev det grillade marshmallows med choklad samt chips. Kändes som att vi aldrig skulle bli hungriga igen.


Maria grisade ner sig lite med marshmallows .. När jag kom hem pratade jag med min värdmamma i tio minuter innan jag gick upp på mitt rum och insåg att jag hade marshmallows och grillkol i halva ansiktet. Charmigt!


Sedan satt vi där resten av kvällen och lyssnade på Gavin Degraw, pratade om tv-serier och åt ännu mer. Solnedgången var helt underbar även om det inte fastnade riktigt på bild.

När solen nästan gått ner och vi skulle börja dra oss hemåt kom det två föräldra-ankor och sju ankungar och traskade förbi. Så himla söta! Nu är jag helt slut efter en underbar dag och ska krypa till kojs. Morgondagen bjuder på socialt umgänge i form av Elin, Maria och Kim innan de två förstnämnda lever lyxlivet och drar till Miami på Tisdag. Dessutom var den en bra dag för den var den 20e Maj och det betyder att om exakt EN månad kommer världens bästa Harpa hit. Åh, så bra. Nu : sängen!