måndag 30 juli 2012

Ännu en gång ..

Jag sitter här på golvet på tredje våningen bland resväskor och kläder och flygbiljetter. Klockan är tre på natten och kroppen är så trött att den kan svimma, men hjärnan går på högvarv över allt som ska göras innan jag sätter mig på planet om 32 timmar. Kan inte förstå att det ännu en gång är dags att lämna allt det här. Mina fina pojkar som har blivit så stora och mina alldeles underbara värd föräldrar som gör allt dom kan för att jag ska ha det så bra som möjligt. Jag har än en gång lyckats träffa så underbart folk som jag knappt kan förstå att jag måste åka ifrån så snart. Egentligen är jag ju såklart mest så himla tacksam över dessa tre månader i detta underbara land, men ibland måste man få klaga lite också. Och be om ursäkt för kass blogg-uppdatering. Men det finns ju faktiskt viktigare saker. Som att spendera varje vaken minut med underbara människor. Vi hörs kanske en gång till under min tid här, och annars får ni en uppdatering när jag åter är tillbaka i svea rike. Hejs!

torsdag 19 juli 2012

Baaaaasten. (Boston!)

Om ni undrar varför rubriken 'felstavad' så är det för att dialekten i Boston låter exakt så. "Apaatmänt", istället för "Apartment". Charmigt tycker vissa, fult tycker andra. Men Baaaasten var i alla fall en himla trevlig stad. Jag var ju där i början på 2010 men jag och Harpa insåg ju att hon har kusiner där så på Lördagsmorgonen satte vi oss i bilen för en roadtrip till Massachusetts huvudstad.


Vi tog med oss iTrip'en och lyssnade på töntmusik och åt godis hela vägen. Älskar roadtrips!


Jag parallellparkerade (!!!) på ena av Bostons mest populära gator och sedan gick vi in och hälsade på Harpas kusiner. Supersöt lägenhet som dock kostade efter läget .. 20 000 i månaden för en trea. Tänk när man har dom pengarn a..


Sedan promenerade vi till balkongen där George Washington läste upp 'the declaration of independence'. Kulturella? Absolut.


Vi gick vidare till Quincy Market där det finns hur många matstånd som helst från världens alla hörn. Vi valde Kinesiskt och Grekiskt. Jävlar vad gött.


Vi dog svett-döden och tog tåget hem med Greta's (Harpas kusin) pojkvän Oden. Så himla Isländskt!


Husen och gatorna är så himla mysiga i Boston!



Vi gick på en promenad innan middagen för att kika i affärer ..


.. istället la vi oss på en parkbänk och pratade.


Vädret var perfekt om än extremt varmt.



Efter lax-middag började folk komma över. Det var ju faktiskt Lördag och fest!


Från vänster : Harpas kusin Greta, hennes fotbollskompis Hillevi och en annan brittisk fotbollskompis som hette Caroline. Caroline sa mitt i allt att hon inte tyckte om Harry Potter, varpå Harpa ropar högt : "Du är en SKAM för ditt land!". Haha. Annars väldigt trevligt folk dock! Det dök upp en himla massa mer folk och vi spenderade sista tiden innan utgång på att sitta på takterrassen och utmana Amerikanarna på frågesport och dricka jello shots. Greta bjöd även på en ny grej, nämligen chokladmouss med marshmallow-vodka. Mums! 


Dagen efter dog vi lite av bakishet så vi sov bort halva dagen innan vi begav oss till Mallet för att hitta ett shotglas åt Harpa. Hon köper ett shot-glas i varje stad/stat/land hon varit i. Super-rolig idé! Vi åt kinamat och guacamole innan vi bestämde oss för att det var dags att börja åka hemåt.


Vi stannade i Providence, Rhode Islands huvustad, för att först och främst äta, men även kika på historiska hus. Vi käkade sallad (!) på Panera Bread och satt och kollade på möbler till lägenheten innan vi insåg att klockan var efter 20 och vi var fortfarande flera timmar hemifrån. Så vi körde hemåt och det började spöregna på det där sättet som det bara gör i USA där allt är bisarrt stort, och himlen öppnade sig av blixtrar ungefär varannan sekund. Men hem kom vi till slut och hemma var även min värdfamilj efter 2 veckor semester. Tillbaka till verkligheten, så att säga.

tisdag 17 juli 2012

Sommaren i City, 1990. (2012 .. but you get the point)

I Fredags passade jag och Malin på att åka in till New York. Då jag sovit hos älsklingen fick jag kliva upp okristligt tidigt för att hinna med att hämta upp malin och sedan ta oss till tågstationen. Vi satte oss på tåget och somnade innan vi ens nått nästa station ..


Vi tog tunnelbanan ner till Battery Park och hoppade på färjan ut till Staten Island. Då passerar man Frihetsgudinnan och kan också passa på att äta god frukost i form av blåbärsmuffins.


Vi har åkt denna färja förut och var egentligen inte superintresserade av sevärdheterna, men vi hade det mysigt på båten. Sedan skämde jag såklart ut mig, men det hör ju inte till ovanligheterna ..


Me and the lady.


New York! Två veckor kvar, älskade stad.



Sedan åkte vi och tog tjuren på pungen. Ska tydligen ge tur. Supertrevligt!


Kikade förbi minnena efter elfte september. Inte lika trevligt, men alltid en upplevelse.


Vi tog tunnelbanan upp till Times Square och funderade starkt på att ställa oss och dansa pole-dance men ändrade oss (som tur var) i sista sekund .


Det delades ut gratis Dr Pepper på gatan. Ruskigt äcklig dryck tycker jag, men Malin var nöjd.


Två dagar kvar !! Som vi taggar.


Ja .. vad säger man? Mums?!


Självklart finns det ett pariserhjul i leksaksaffären?! Det är ju USA vi pratar om!


Malin nördade sig och ville vara Tribute Girl från District 12. Dagen efter köpte hon en "cardboard cutout lifesize Peeta", dvs en pappersgubbe i mänsklig storlek föreställande Peeta från Hunger Games. Typiskt Malin. Älskar bruden!


I Usa är allting stort ..


Mötte upp Maria på Fifth and 41st, för där ligger ju nämligen New York Public Library.


Här har dom spelat in filmer som Sex and the City och The Day After Tomorrow. Och så kan man ju låna böcker också , om man vill.


Glädjeskutt i Bryant Park.



Skrämmande? Check.


Inne i biblioteket var det himla fint.


Vi kände oss lite som på Hogwarts, alternativt Gringotts. 


Av dom olika studiemetoderna som finns så tror jag absolut att hans fungerar bäst!


Sedan traskade vi upp mot 53e gatan för att gå på Museum of Modern Art (MoMa). Dom har gratis mellan 16-20 på Fredagar, så är ni här någongång så borde ni passa på att gå.


En av mina favorittavlor.


Sedan fastnade vi även för denna. Helt enkelt för att han ser ut som Harry Potter. 


Vi såg även Starry Night av Vincent Van Gogh. Det var nog min favorit på hela stället. Folk stod och grät bredvid olika tavlor, men riktigt så rörd kan jag väl inte säga att jag blev. När både hjärnor och fötter var trötta började vi jakten på mat och det blev till slut gyros i ett litet stånd. Fruktansvärt gott! Vi skulle egentligen på bio men alla var slutkörda så vi begav oss hemåt efter lite inköp av tidningar och godis. Jag kom hem, slog på tv'n där sista Harry Potter-filmen visades och sedan spenderade jag resten av kvällen gråtandes. Huvva vad sorglig den är! Harpa dök upp strax före midnatt och efter lite förberedande för morgondagen somnade vi gott. Tack New York för att du aldrig gör oss besvikna!

söndag 15 juli 2012

Helguppdatering.

I Torsdags kom städerskan och hämtade hunden för att vara hundvakt så att jag kunde åka iväg på äventyr. Nu är klockan dock mitt i natten, så jag får ta och berätta mer om helgen imorgon. Men i korta drag så spenderades Fredagen med att hänga med Frihetsgudinnan och andra turistiga saker i New York, och Lördag+Söndag spenderades i Boston hos Harpas kusiner med mat, sprit och mer mat. Bra helg! Vi hörs imorgon.


Chillar med the statue of liberty. 

onsdag 11 juli 2012

Paltkalas.

När jag kom till USA denna gången lärde jag känna Maria, och sedan vi träffades har hon tjatat om att jag någon gång ska laga palt. Så i Måndags tog vi tag i det hela, köpte lingonsylt och kladdade ner händerna i mjöl och potatis.


Och ja, för er som inte vet .. Palt är riven rå potatis blandat med mjöl och salt. Vill man kan även stoppa lite sidfläsk i mitten. Jag hör ju på en gång hur äckligt det låter, men är man uppvuxen med det så är det underbart.


Jag var kladdig och Malin var ren, vilket jag tyckte var orättvist. Resultatet ser ni ovan .. 


Sedan fick dom ju koka i ungefär en halv evighet. Blev så otålig att jag ville äta dom halvt råa, men sedan insåg jag att jag gjort det misstagen en gång innan och det var inte så himla kul för magen.


Och titta! Man är visst duglig till något iaf. Både Malin, Maria och Harpa tyckte att det smakade helt okej, dock var det ingen av dom som fick i sig mer än en innan 'paltschwimen' slog till. Paltschwimen är alltså det man får efter man äter palt då man blir extremt trött och väldigt törstig. Så vi spenderade resten av kvällen i soffan framför några avsnitt av den underbara serien Pushing Daisies. Go Norrland!

Party in the USA

I Lördags gjorde jag, Harpa och Maria en enklare middag i form av chips och varmkorv, samtidigt som vi drack en handfull strawberry daiquiris. Näringsrikt! Vi fixade oss, gjorde appletinis, packade partyväskan och hann med tåget till New York.


Man vill ju inte traska 2 km i högklackar i onödan, så vi tar converse och sedan gömmer vi dom bakom en soptunna.  Funkar hur bra som helst! Denna gången fastnade dock Marias väska och gick sönder, men det är smällar man får ta.

I USA kan man gå ut med något som heter en Promoter vilket betyder att man är ett gäng som går in tillsammans med promotern och sedan sätter man sig vid ett bord och får gratis drinkar. Absolut en idé jag gillar.

Vi drack cranberry-vodka och Maria spillde ut en hel drink över den fina soffan. Oops.

Vi var dock nöjda och glada ändå.


Gratis är gott? Sure thing.

Vi gick upp på övervåningen och smög ut på en balkong och kikade på allt folk.

Sedan träffade vi trevligt folk som blev suddiga.

Vi bestämde oss för att vi var lite less på klubben vi var på, så vi gick ut en sväng. Maria och Harpa fick ont i fötterna så dom gick barfota ..

Sedan träffade vi på ett svensexa-gäng som bjöd in oss på en fancy klubb ..

.. med en PARK i mitten av klubben. Träd och utemöbler och sjukt varmt. Vi blev bjuda på en himla massa öl och efter ett tag bestämde vi oss för att gå vidare till nästa klubb. Vid detta laget hade alla vi så himla ont i fötterna att vi gick barfota till nästa klubb, hoppade i vattenpölar och var allmänt halväckliga. Här blev det inga fler kort, men vi hann med att fylleäta 2 ½ gång, diskutera Stieg Larsson med Amerikanare, slumra till på en parkbänk och sedan faktiskt släpa oss på 05.35 tåget som tog oss tillbaka till Westport. Partyn i New York City blir aldrig annat än legendariska. It's a fact!