torsdag 19 juli 2012

Baaaaasten. (Boston!)

Om ni undrar varför rubriken 'felstavad' så är det för att dialekten i Boston låter exakt så. "Apaatmänt", istället för "Apartment". Charmigt tycker vissa, fult tycker andra. Men Baaaasten var i alla fall en himla trevlig stad. Jag var ju där i början på 2010 men jag och Harpa insåg ju att hon har kusiner där så på Lördagsmorgonen satte vi oss i bilen för en roadtrip till Massachusetts huvudstad.


Vi tog med oss iTrip'en och lyssnade på töntmusik och åt godis hela vägen. Älskar roadtrips!


Jag parallellparkerade (!!!) på ena av Bostons mest populära gator och sedan gick vi in och hälsade på Harpas kusiner. Supersöt lägenhet som dock kostade efter läget .. 20 000 i månaden för en trea. Tänk när man har dom pengarn a..


Sedan promenerade vi till balkongen där George Washington läste upp 'the declaration of independence'. Kulturella? Absolut.


Vi gick vidare till Quincy Market där det finns hur många matstånd som helst från världens alla hörn. Vi valde Kinesiskt och Grekiskt. Jävlar vad gött.


Vi dog svett-döden och tog tåget hem med Greta's (Harpas kusin) pojkvän Oden. Så himla Isländskt!


Husen och gatorna är så himla mysiga i Boston!



Vi gick på en promenad innan middagen för att kika i affärer ..


.. istället la vi oss på en parkbänk och pratade.


Vädret var perfekt om än extremt varmt.



Efter lax-middag började folk komma över. Det var ju faktiskt Lördag och fest!


Från vänster : Harpas kusin Greta, hennes fotbollskompis Hillevi och en annan brittisk fotbollskompis som hette Caroline. Caroline sa mitt i allt att hon inte tyckte om Harry Potter, varpå Harpa ropar högt : "Du är en SKAM för ditt land!". Haha. Annars väldigt trevligt folk dock! Det dök upp en himla massa mer folk och vi spenderade sista tiden innan utgång på att sitta på takterrassen och utmana Amerikanarna på frågesport och dricka jello shots. Greta bjöd även på en ny grej, nämligen chokladmouss med marshmallow-vodka. Mums! 


Dagen efter dog vi lite av bakishet så vi sov bort halva dagen innan vi begav oss till Mallet för att hitta ett shotglas åt Harpa. Hon köper ett shot-glas i varje stad/stat/land hon varit i. Super-rolig idé! Vi åt kinamat och guacamole innan vi bestämde oss för att det var dags att börja åka hemåt.


Vi stannade i Providence, Rhode Islands huvustad, för att först och främst äta, men även kika på historiska hus. Vi käkade sallad (!) på Panera Bread och satt och kollade på möbler till lägenheten innan vi insåg att klockan var efter 20 och vi var fortfarande flera timmar hemifrån. Så vi körde hemåt och det började spöregna på det där sättet som det bara gör i USA där allt är bisarrt stort, och himlen öppnade sig av blixtrar ungefär varannan sekund. Men hem kom vi till slut och hemma var även min värdfamilj efter 2 veckor semester. Tillbaka till verkligheten, så att säga.

Inga kommentarer: